Heel veel leuke dingen! - Reisverslag uit Coimbrã, Portugal van Kyra Somers - WaarBenJij.nu Heel veel leuke dingen! - Reisverslag uit Coimbrã, Portugal van Kyra Somers - WaarBenJij.nu

Heel veel leuke dingen!

Door: Kyra

Blijf op de hoogte en volg Kyra

10 December 2005 | Portugal, Coimbrã

Sorry mensen, dat ik zo lang niets van me heb laten horen. Ik heb daar dan ook wel een verklaring voor, want ik heb heel erg veel leuke dingen gedaan. Teveel om uitgebreid op te schrijven. Zo meteen ga ik ook weer leuke dingen doen, dus ik hou het kort.

Drie weken geleden ben ik naar de voetbalwedstrijd Portugal – Kroatië gegaan. Ondanks dat het maar een oefenwedstrijd was, zat de sfeer er goed in; het hele stadion vol met vlaggetjes en de wave ging wel tien keer rond. Uitslag 2–0 voor Portugal, yeah!

Arthur is hier een week geweest wat echt heeeel erg leuk was. In het begin haalde ik alle talen door elkaar, wat op zich best grappig was. Ik sprak Engels, Portugees en Nederlands tegen de verkeerde mensen. Thuur en mijn huisgenootje Mai konden het ook heel goed met elkaar vinden. Terwijl ik naar school ging liet ik Thuur en Mai thuis achter die dikke lol met elkaar hadden.
Wij zijn nog een paar dagen in Lissabon geweest en sliepen in een hotelletje midden in het centrum. We gingen uit met Amy en Alexis, maar ik werd helaas ziek. Gelukkig ging het de volgende dag weer beter, waardoor we nog lekker door de straatjes konden lopen, kasteel met schitterend uitzicht bekeken, ouderwets trammetje namen, lekker uit eten gingen etc.

Vlak nadat Arthur wegging, kwam m’n papa. Ik had gezegd dat hij de taxi naar Praca Republica moest nemen en op het terras met de gele stoelen een kopje koffie moest gaan drinken. Na school zou ik hem om ongeveer kwart over vier komen ophalen. Ik zag hem daar al van verre zitten met zn kopje koffie en krantje. Haha, echt grappig.
We hebben een hele leuke week gehad en van alles gezien en gedaan. In het weekend huurde we een auto en maakte we een rondrit door het noorden van Portugal. We bezochten schitterende oude dorpjes en stadjes en verbleven een nacht in de stad Guarda (een mooie stad hoog in de bergen, maar ijskoud)
We zijn iedere dag heerlijk uit eten geweest, en hebben de laatste avond een schitterend fado-optreden gezien in een heel mooi kapelletje.

Woensdag papa weg. Omdat ‘de dag daarna’ Renée en Milanka alweer zouden komen, zat ik die middag even rustig thuis om op te ruimen, te wassen, huiswerk alvast te maken etc. En jaja, iedereen wist er blijkbaar al van af, maar plotseling zie ik vanuit m’n ooghoek door het raam twee zwarte pieten voor m’n huis springen. Ik zat letterlijk met open mond naar buiten te staren, want ik wist gewoon zeker dat het niet waar kon zijn wat ik zag. Haha, maar het waren toch echt Renée en Milanka. Wij hebben eerst voor een half uur echt alleen maar kunnen lachen en gillen. Nee, ik zweer het, echt de beste actie ooit. Ze hebben gewoon tegen mij gezegd dat ze een dag later zouden komen, zich buiten op straat geschminkt en omgekleed als pieten, terwijl iedereen ze aanstaarde. GEWELDIG!
Maar ik had ook een verrassing voor hen; afgelopen weekend zijn we namelijk naar Salamanca en Madrid geweest! Een echte roadtrip met acht meisje in een gehuurd busje; drie Nederlanders, drie Canadezen en twee Japanners. We hebben het echt heel erg leuk gehad. Veel gezien en veel uitgeweest.
Renée en Milo hebben ook een les bij mij in de klas gezeten, al begrepen ze er geen bal van. Thuisgekomen konden we allemaal flink schoonmaken, aangezien de wc verstopt was en al het water tot in de keuken en in Mai’s kamer onder stankwater stond.
Gisteren zijn we voor een nachtje naar Porto gegaan, wat trouwens echt een hele leuke stad is. Met een hoop Caipirinha hebben we ons uitstekend vermaakt op onze laatste avond samen. Helaas moesten ze vanmorgen toch echt weer weg. Renee zie ik nog twee weken als ik terug ben, maar Milanka zie ik pas weer in augustus. Gek idee toch. Maar gelukkig kwam Janne!
Zij had gisteravond nog een schoolfeest en is gewoon direct vanuit club Moore naar schiphol gegaan. Op de wc nog even d’r galajurkje in chille reiskleren veranderd, en natuurlijk vroeg iedereen zich af wat zij om vier uur ’s nachts ineens met dr koffer ging doen: “ja, ik ga nu naar Portugal toe”. Haha, schitterende actie.
Het weer is hier heerlijk. Gisteren tien uur lang buiten gezeten in mn tuintje!

Owja, ik vertel maar alvast dat jullie begin volgend schooljaar een feestje hebben. REnee en KYra geven namelijk een REKY-PARTY, omdat we dan tien jaar beste vriendinnetjes zijn. Jeej.

Agnes en Ruben (en natuurlijk ook Carolien en Martijn), gefeliciteerd met Femke. Ik heb begrepen dat alles goed is gegaan, maar zal nog even moeten wachten totdat ik dr kan zien.
Vera, je bent weer terug. Dat zal wel heel erg gek en wennen voor je zijn. Hoop dat alles goed met je gaat.
Lotte en Marie, jeej, jullie hebben geboekt. Verheug me er echt heeeeeel erg op.
Anne (en ook Vera), helaas dat het niet meer lukt om langs te komen. Ik ga jullie echt heel erg lang niet zien. Ik hoop dan nog even in april.
Tillie, tot heel snel. Ik mail je nog.
Thuur, je bent leuk. In januari gaan we het minstens even leuk hebben.
Put, we rinkelen;)
Milo, het was echt geweldig hier en was zeer onder de indruk van je Japans.
Bri, antwoord op je brief komt eraan. Zit nu op pagina 10, maar ben nog niet klaar.
Rapkoning van Amsterdam 2005, meesterlijke prestatie. Ben trots op je!
Syl, Chifumi (japans meisje) is fan van je en met name van je afro.
Arjen, we hebben hebben aan je gedacht in Salamanca. Geweldige stad.
Simon, ik heb je net al gesproken, maar nogmaals heeeeeeel erg bedankt voor je pakket. Echt ongelooflijk lief van je, ben er heel erg blij mee.
Reneetje, ik wil naar Barca komen
Yoertje, ik mis je. Succes met alles.

Dit was het alweer even in het kort.

• 10 December 2005 - 20:57

Ans:

Lieve Kyra,
    Ik zit achter de PC en wouw een bericht van jou.
    Wat maak je leuke dingen mee.
    Te gek zo'n lieve week met je pappie.
    Zwarte pieten in "jouw Land", chillen met je vrienden.
    En wat een leuke foto's.
    Dank dat ik weer mag mee genieten.
    Lotte is nu met een ploeg vrienden naar een feest van Bart in Katwoude als ik het goed heb onthouden, de fiets bij het station neergezet en dan met de bus naar het feest.
    Redelijk op tijd terug is het plan, want ze moet morgen werken.Wij gaan morgen als traditie met het gezin en met Masha en Laurens naar Harrie Snotter.
    Gezellig in the Movies.Ik begin in deel 4, wilde niet want als ik eenmaal begin ben ik niet te stoppen , dan lees ik hele nachten door.En ik moet ook nog werken voor de kost!
    Lieve Kiertje het gaat je goed.
    Liefs van Ans uit Amsterdam

• 11 December 2005 - 11:11

Carolien En Martijn:

wat leuk om weer iets van je te horen! je hebt het druk zo te lezen. geniet ervan! liefs teen.

• 11 December 2005 - 16:16

TillieBillie:

Liefe Kier
    Wat leuk:) heb ook leuke dingen gehoord van arthur en renee&milanka en met janne zal t zeker ook heel leuk zijn!Nog veel plezier deze dagen en daarna met je volgende vriendinnetje;) Hebzin.
    Kusje xxxxxxxxxxxxx

• 12 December 2005 - 17:07

Mirko:

He Kyra, wat een stoere verhalen allemaal.
    En hoezo is het bij jou zo warm!! Wij zitten hier met winterjassen en sjalen en handschoenen en mutsen en alles. Soms sneeuwt het hier. 10 uur buiten zitten in een tuin zou hier dus min of meer gelijk staan aan Harakiri!! (vraag maar aan je Japanners wat dat betekent)
    Veel plezier nog!
    Liefs Mirko

• 12 December 2005 - 18:47

Anne:

Jeeeeeej, je hebt je site weer upgedate! Wat een leuke foto's!! Hee lief, check je je mail eigenlijk weleens? :) kusje

• 12 December 2005 - 19:34

Sandra En Peter:

Hai Kyra,

Wat ontzettend leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! De energie straalt er vanaf, je zult vast geen spijt hebben van dit avontuur'..
    Wat heb je ook een leuke mensen om je heen en wat komen er veel mensen op bezoek joh.

Met sinterklaas hebben we je gemist, maar leuk was het om even je stem te horen. Je spreekt al prima Portugees hoor!Je broer heeft het voor ons vertaald, dat was ook erg leuk.
    En tja...twee zwarte pieten helemaal naar Portugal, dat is toch helemaal geweldig.
    Van de week je pappie en mammie nog gesproken en ze verheugen zich enorm op de kerstvakantie.
    We wensen je heerlijke kerstdagen daar in verweggistan enne....nog een hele gezellige tijd daarna hoor!
    Groetjes uit Diemen van Peter, Sandra en de kids

• 12 December 2005 - 22:02

Lot:

Schatje!! EINDELIJK weer een verhaal zeg, jezus wat hebben we lang moeten wachten:@!! Vind het erg leuk om weer iets van je te horen (lezen eigenlijk) en heb supèrveel zin om naar je toe te gaan! Gaat heeeeel leuk worden! En ook leuk om je donderdagnacht nog even gesproken te hebben! Ik houd van jou, kusje!