party people
Door: Kyra
Blijf op de hoogte en volg Kyra
23 Oktober 2005 | Portugal, Coimbrã
Arthur, nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag. Helaas helaas kon ik niet bij de feestjes aanwezig zijn, maar ik vond het heel erg leuk om gister zoveel mensen even aan de telefoon te hebben. Het klonk heel erg gezellig daar en ik mistte jullie ineens vreselijk. Ik zat vervolgens een beetje stil aan tafel en die Japanners vroegen wel tien keer of alles wel goed met me ging. Maar gelukkig komen heel veel van jullie me opzoeken, dus dat is echt geweldig.
Ik heb het hier ook heel leuk hoor. In Coimbra is nu een feestweek speciaal voor studenten, genaamd Festa das Latas. Deze periode van het jaar staat in het teken van de nieuwe studenten en het dragen van de Batinas (‘Harry Potterkleding’). Alleen de oudere studenten hebben de eer om in deze traditionele gewaden te lopen. In verschillende winkels zijn deze pakken voor vijfenzeventig euro te koop. De feesten zijn in een gigantisch stadion (‘estádia universitário’) aan de overkant van de rivier.
Ik heb inmiddels een aantal hele, leuke andere mensen ontmoet die ook dezelfde cursus doen als ik; Emy (een Canadees meisje), Alexis (een jongen uit Engeland), Yuko (een Japanse), Frankie (uit Brazilië ) en Birgit (uit Zuid-Amerika), die allemaal in hetzelfde huis wonen. Samen met de mensen uit mijn huis en een aantal anderen vormen we een groep van estrangeiros (buitenlanders) die alle feesten afgaan.
Donderdag, de eerste avond, waren wij allemaal uitgenodigd bij een paar Brazilianen thuis, waar een aantal mensen behoorlijk dronken begonnen te worden. Vervolgens gingen wij in een zingende stoet op weg naar het stadion. Op straat was het een drukte vanjewelste. Overal liepen groepen studenten en ‘Harry Potters’ te lallen.
Het feest was echt geweldig. Ik was zwaar gefascineerd door alle die gekke studenten in hun maffe pakjes. Ze zijn enorm trots op hun kleding en gaan er zelfs in uit, wat bloedheet moet zijn. Emy, Yuko, Mai en ik zijn helemaal uit ons dak gegaan. (Marie, jij blijft mijn echte dansmaatje hoor). Yamato zat inmiddels al een tijdje in een hoekje op de grond te slapen onder de invloed van alcohol. Samen met Mai hebben we hem naar huis gebracht. Ik moest zo hard om mezelf lachen; Liep ik daar om vier uur ’s nachts door Coimbra, een dronken Japanner ondersteunend. We deden er wel een uur over om alle stijle straatjes en trappetjes te beklimmem voordat we eindelijk thuis waren.
Vrijdag weer uma festa. Dit keer stond er echter een geweldige menigte bij de kaartverkoop te dringen. Het stadion is wel twintig keer zo groot als Paradiso, maar de rij is ook twintig keer zolang. Je het kan het eigenlijk beter een dringende menigte noemen dan een rij. Er zat totaal geen logica in de plettende massa mensen, maar gelukkig heb ik een kaartje kunnen bemachtigen en het er levend vanaf gebracht. Er trad een bekende Cubaanse band op, waar alle Portugese studenten laaiend enthousiast over waren. Ik heb met een aantal van die mensen gesproken en ze ondervraagd over hun kleding, maar ik blijf het raar vinden.
Mai, het meisje waar ik mee samen woon, en ik zijn nu echte vriendinnetjes geworden. We doen heel veel samen en hebben dikke lol. Zometeen gaan we samen tennissen en uitzoeken of we daar ook les kunnen krijgen. Behalve dat mijn Portugees is verbeterd, heb ik vooral ook geleerd om te communiceren met de beperkte kennis die we hebben. Door alles alleen al heel duidelijk en langzaam uit te spreken met gebarentaal erbij kom je al heel ver. Vanmorgen hebben we zelfs een heel gesprek over geloof gevoerd. Mai zelf is niet gelovig, maar ze heeft wel op een Boeddhistische middelbare school gezeten. Daar moesten ze iedere dag een uur verplicht mediteren. Slapen was daar niet bij, want als hun houding verslapten, kregen ze zweepslagen. Ook lazen zij iedere ochtend vijf minuten uit O Kyou (een soort bijbel) in Kannji (Japans/Chinees schrift). Ik zelf geloof nergens in, maar vind het allemaal wel reuze interessant. De volgende keer ga ik ook met Paulo en Claudia mee naar de kerk. Alle christelijke rituelen vind ik altijd maar onzin, maar ben er wel door gefascineerd. De kerkgebouwen zijn altijd zo mooi en als ik jongeren op hun knieën zie biechten zit ik met open mond toe te kijken. Ik doe hier dus nog steeds veel indrukken op.
23 Oktober 2005 - 16:16
Maria:
Sorry Kyra. Je hebt gelijk. Ik ben door Erik ook al op mijn vingers getikt. Ik zocht naar een foto met de pet.
Liefs,Maria -
23 Oktober 2005 - 17:48
Marie:
Lieve schat van me! Wat was ik blij toen ik even drie seconden met mijn lieve vriendinnetje mocht praten! Vannacht naar het foutste feest aller tijden geweest (dames in string, mannen lekker strak), maar wel lol gehad hoor. Wat klinkt het allemaal leuk daar, maar ja, ik had natuurlijk ook niks anders van jou verwacht, mevrouw De Socializer! Ik ben blij dat je nieuwe vriendinnetjes en vriendjes maakt, maar ben ook blij om te weten dat je ons ook mist! Ik hou van jou lieverd en kijk met plezier uit naar je volgende verhaal! kusjes -
23 Oktober 2005 - 20:25
Milo`:
H -
23 Oktober 2005 - 20:32
Milo:
sorrie mop dat ging ff helemaal fout, was iets te enthousiast op mijn toetsenbord aan het rammen en opeens : bedankt, je reactie wordt verwerkt... voetbalfeestje was vaag... wel gezellig, maar ja, btje kut ook wel.. maar iig heel erg leuk om je te spreken en dan gaan we weer samen stappen... nog maar 5 weekjes... heb er zin an!!! maar dat heb je inmiddels denk ik wel begrepen dus ik laat het hier maar bij... mis je wel hoor, jeetje, en best wel een beetje jaloers...
ow ja ik ga echt naar nepal 1 februari moet ik er zijn. ik ga dan in een weeshuis werken en de himalaya in en tempels en monniken bekijken..
dus we moeten het echt als we er zijn heel veel doen want daarna zien we elkaar nauwelijks meer en dat vind ik echt heel erg..
hou van je, kus milo -
24 Oktober 2005 - 11:27
Brigitta:
Hey Kzoeb!
Zo te horen heb je alweer veel vrienden gemaakt! Wat verrassend.. ;)
En ookal een tennismaatje gevonden, top! Je kan natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met trainen voor het dreamteam!
X -
24 Oktober 2005 - 13:34
Jouw Tilliebillie!:
kyr, echt ontzettend leuke foto's en verhalen! ik wacht op je langere mail :p ik hou van jou! kusje -
24 Oktober 2005 - 16:36
Ans:
He Kiertje,
Even op de site.
Ik had al eerder gelezen, maar niet geschreven en ik vind dat ik onder elk verhaal van jou moet staan.Wat heb je toch een leuke tijd, heel anders dan Vera, niet te vergelijken.
Moet ik ook niet doen.
Jij zit midden tussen de studenten.
Ik hoorde van Lotte dat Arthur een bijzondere vriend van je is.
Grappig, ik zie jullie steeds op de PC , want de foto van Schiphol is nu achtergrond.En daar staat Arthur op de voorgrond.
Lotte is na het feest in Marcanti of hoe het ook heet naar Janssen gegaan, eindelijk goede muziek en normaal geklede mensen, begreep ik.
Nou ja, je moet alles meegemaakt hebben toch!!!!!!!Ik ga nu verder met eten kokken, en kijk uit naar je volgende belevenis.
Lieve groetjes van Ansjepansjekevertje. -
24 Oktober 2005 - 19:03
D Tje:
Wat was 't leuk om even je stem te horen!! Zo lang ben je nog niet weg, maar vond 't nu al raar.. Feest in Marcanti was raar maar ook grappig en gezellig met iedereen. Je had er ook bij moeten zijn, al blijkt dat je 't nu al (bijna!!) net zo leuk hebt daar met je nieuwe vriendjes. Zuipen en feesten (en tennissen) kan overal. Al blijft het bij en met ons het leukst natuurlijk ;) Schat, tot snel, dikke x -
24 Oktober 2005 - 21:03
Lot:
Heey liefje van me, om maar in herhaling te vallen; wat vond ik het geweldig dat je zaterdag even belde en we je allemaal even konden spreken!! Feest ws idd erg raar, maar wel grappige ervaring... En natuurlijk genoten van alle mannen in visnet-truitjes en strakke broeken;) Zaterdag weer feest; verjaardag van Thuur, Syl&zus en Pieter geloof ik, dus wordt weer lekker zuipen bij VVGA!! Wel raar om daar te komen zonder jou, jij bent juist onze 'drijfveer':p Maar gaat natuurlijk wel gezellig worden!
Ben ook erg blij om te lezen dat je het daar leuk hebt en al veel vriendjes en vriendinnetjes hebt gemaakt! Maar zoals Marie al zei; ben ook erg blij om te horen dat je ons wel mist. Ik mis je ook heel erg nl... Maar goed, gaan je binnenkort opzoeken&kennis maken met al je vriend(innet)jes daar! Ik houd van je lieverd, schrijf snel weer wat! -
27 Oktober 2005 - 13:50
Arthur:
Querida kyra, eu não gosto de ser sem você. é tudo bem com você? eu gosto de ler suas mensagens neste local. aprecíe seus meses em Portugal!. muito muito divertimento! nós encontrar-nos-emos com em três semanas. cumprimentos a você amigos novos! beijo enorme de seu Thuur. -
28 Oktober 2005 - 17:55
Marie: